Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki Creative Fatality

Etaku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Oplaca sie kupic sluchawki Creative Fatality? Dzwiek czysty podczas grania? Mikrofon daje plynna mowe?

Edit:

#1 Najnowszy model to HS 1000 tak?

#2 Moze znacie lepsze sluchawki w okolicznych cenach?

Opublikowano

Tak, dzwiek czysty i mikrofon jest dobry.

Ja mam Geniusa słuchawki, kupione za 80 zł, tylko trochę uszy bolą, po przyzwyczajeniu już nie odczuwam bólu :D

Słuchawki Fatality mają bardzo cienki kabel, po przejechaniu kółkiem od krzesła po kablu już było z nimi ciężko dlatego wybrałem inną opcję.

Polecam Ci Geniusa, kabel gruby, mikrofon dobry i dźwięk również.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

@PaTrOL *DG*

Rozumiem, że nigdy nie miałeś słuchawek powyżej 100 zł na uszach? Genius? Moze jakis konkretny model podaj, a nie marke.

@Etaku 

Nie polecam słuchawek fatality...

Kabel to straszna chinszczyzna, wykonanie pozostawia wiele do zyczenia, dzwiek moze byc ale nie powala, mikro takie sobie.

Mialem 2 pary tych sluchawek i obie padly po 2/3 mies. przez kabel.

HS-1000 to wersja z USB, HS-800 ma mini jack.

Lepiej nie sugeruj się "for gamers" tylko kup jakieś dobre akg/sennheiser/superlux i mikro za 10 zl.

Tyle ode mnie.

Opublikowano

Kup sobie już lepiej superluxy hd 681 + zalman zm-mic1 niż ten szrot, a ten kolega wyżej to chyba nigdy "normalnych" słuchawek nie miał i nie wie co oznacza czysty dźwięk.

Opublikowano

@PaTrOL *DG*

Rozumiem, że nigdy nie miałeś słuchawek powyżej 100 zł na uszach? Genius? Moze jakis konkretny model podaj, a nie marke.

@Etaku 

Nie polecam słuchawek fatality...

Kabel to straszna chinszczyzna, wykonanie pozostawia wiele do zyczenia, dzwiek moze byc ale nie powala, mikro takie sobie.

Mialem 2 pary tych sluchawek i obie padly po 2/3 mies. przez kabel.

HS-1000 to wersja z USB, HS-800 ma mini jack.

Lepiej nie sugeruj się "for gamers" tylko kup jakieś dobre akg/sennheiser/superlux i mikro za 10 zl.

Tyle ode mnie.

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Miałem słuchawki za 350 ale co to ma wspólnego?

Napisałem, że za 80 zł bo na necie jak widzę wszędzie są one za 79,99.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Kup sobie już lepiej superluxy hd 681 + zalman zm-mic1 niż ten szrot, a ten kolega wyżej to chyba nigdy "normalnych" słuchawek nie miał i nie wie co oznacza czysty dźwięk.

Do mnie mowiles czy do kolegi jeszcze wyzej...?

Powiedzialem tylko co mysle o sluchawkach fatality - szit totalny.

I to nie z netu tylko z wlasnych doznan.

Do tego polecilem mu to samo co ty... Superluxy/akg/sennheiser + mikro.

Opublikowano

Do mnie mowiles czy do kolegi jeszcze wyzej...?

Powiedzialem tylko co mysle o sluchawkach fatality - szit totalny.

I to nie z netu tylko z wlasnych doznan.

Do tego polecilem mu to samo co ty... Superluxy/akg/sennheiser + mikro.

Chwile mnie wyprzedziłeś z postem, było to do tego wyżej co polecał te fatality -.-  Polecałbym brać wypróbowane połączenie, które podałem w moim poprzednim poście, chyba że chcesz kupić coś "dla graczy" co będzie grało jak kupa. Oczywiście nie wszystko "dla graczy" jest totalnie słabe, zdarzają się czasem wyjątki, ale akurat te słuchawki to porażka i są na poziomie słuchawek za 20 zł.

Opublikowano

@NieZnaszMnie

Zgadzam sie w 100%, a jedyne sluchawki "4 gamers" ktore sa dobre to chyba tylko HyperX Cloud.

No ale sa pewnie zbyt drogie dla Autora tematu wiec odpadaja.

Tak, cloudy i ostatnio nawet gdzieś wyczytałem że któreś tam "srajberie" są dobre do csa, ale w innych zastosowaniach to szkoda gadać. Nie mniej jednak słuchawki typowo muzyczne + mikrofon będą o wiele lepszym rozwiązaniem niż słuchawki "dla graczy". Dodatkowo sam fakt że headsety (słuchawki + wbudowany mikrofon) są w większości wiele gorszym rozwiązaniem niż słuchawki + kupienie mikro, to powinno trochę wyjaśnić i pomóc w wyborze.

Opublikowano

Znaczy nie chodzi mi o sluchawki dla gamerow w cs rzadko gram, chodzi mi bardziej o to, aby na TSie, Skype sobie porozmawiac i czasem jakis tam dzwiek z gier.

Co do tych innych sluchawek mozecie podac modele dokladne?

Co do Creative Fatality ten kabel jest naprawde jehowy?

Opublikowano

@Etaku

Tak, jest strasznie slabej jakosci.

I do tego to czym sie podglasza i scisza na kablu jest na prawde slabo sklejone, wystarczy lekko szarpnac i po kablu.

Edit: A co do sluchawek to do ile zl cie interesuja?

Opublikowano

A te sluchawki superluxy hd 681 to jak z mikrofonem? Jest tam gdzies obok miejsce na wpiecie go czy jak?

Opublikowano

Creative spoko, sam mam i polecam :) W miarę fajne a wydajne :) Tylko musisz miec w miarę ogarniętą kartę dźwiękową, żeby wszystko dobrze było słychać :) Mikrofon moim zdaniem bardzo dobry, ale pod warunkiem że pogrzebiesz troszeczkę w ustawieniach.

916741414680034286162.png

Opublikowano

A te sluchawki superluxy hd 681 to jak z mikrofonem? Jest tam gdzies obok miejsce na wpiecie go czy jak?

Dokupujesz do nich mikrofon zalman'a, który pasuje do każdych słuchawek.

Opublikowano

Tak, dzwiek czysty i mikrofon jest dobry.

Ja mam Geniusa słuchawki, kupione za 80 zł, tylko trochę uszy bolą, po przyzwyczajeniu już nie odczuwam bólu :D

Słuchawki Fatality mają bardzo cienki kabel, po przejechaniu kółkiem od krzesła po kablu już było z nimi ciężko dlatego wybrałem inną opcję.

Polecam Ci Geniusa, kabel gruby, mikrofon dobry i dźwięk również.

Mikrofon dobry? Dzwiek czysty? Pierwsze słyszę, sam posiadam i mikrofon po miesiącu się zepsuł, i szumy głośniejsze ode mnie, po chwili już mi wogule mikrofon nie działa, dzwięk w miare dobry

76561198230710648.png

Opublikowano

@qiuas dobra czyli te superluxy hd 681 + zalman na chwile obecna biore.

Kabel ma masywny?

Znasz moze jakies wady?

Nada sie w ogole ten zalman na rozmowy ts, skype?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...